milivolt electronics world news Nazilli\'nin_nostaljik_treni_\'Gd_Gd\'_eski_gnlerine_dnyor-didimhaber.net
03-11-2015

Nazilli\'nin nostaljik treni \'Gd Gd\' eski gnlerine dnyor

Nazilli\'nin_nostaljik_treni_\'Gd_Gd\'_eski_gnlerine_dnyor

Aydn\'n Nazilli ilçesinin tarihî deerlerinden olan \"Gd Gd\" isimli trenin restorasyon çalmalarnda sona gelindi. Sümerbank Nazilli Basma Fabrikas’na içi ve malzeme tamak için Almanya’dan ithal edilen, çalanlar ve halk tarafndan, çkard sesten dolay \"Gd Gd\" olarak anlan tren, eski günlerine döndürülüyor. Yllar sonra lokomotif ve vagonlarn restorasyonunu salayan Nazilli Belediyesi, treni 10 Kasm 2015\'te yeniden sefere çkarmay hedefliyor.

Gd Gd\'nn, tarihî misyonuyla manevi önem tayan bir tren olduunu belirten Nazilli Belediye Bakan Haluk Alck, “Atamz\'n yadigâr olan bu trene sahip çkacaz. Tarihî önemi itibariyle tüm Türkiye tarafndan bilinen bir trendir. Ayrca Atamz\'n bize hediyesidir. Restorasyon çalmalarn, Atamz\'n ölüm yldönümü olan 10 Kasm tarihine kadar bitirtmeye çalyoruz ancak elimizde olmayan herhangi bir sebepten dolay bizim planladmz tarihte aksaklk olabilir ama hedefimiz, Gd Gd trenini en ksa sürede Nazilli’de sefere çkarmaktr.” dedi.
\"Nostalji
Belediye tarafndan bir süre önce çaltrlarak bakma alnan tarihî trenin, stasyon Meydan’ndan Sümer Kampüsü’ne kadar olan güzergâhnn daha da geniletilerek, Nazilli Organize Sanayi Bölgesi’ni kapsayacan belirten Bakan Alck, lokomotifinin mekanik aksamnn Devlet Demir Yollar zmir atölyelerinde son bakmlarnn yapldn, viteslerindeki arzann giderilmesi için çalmalarn devam ettiini belirtti. Vagon ksmnn d kaplamasnn, aslna uygun olarak Konya’da yeniden yapld ve önümüzdeki günlerde montaj ilerinin balayacan açklayan Alck,” Biz bir nostaljiyi yaatmak istiyoruz. Trenin restorasyonu tamamlandnda, Devlet Demir Yollar yetkilileriyle görüerek güzergâhnn Organize Sanayi Bölgesi’nden geçmesini salayacaz.” ifadelerini kulland.

Öte yandan Nazilli Sümerbank Basma Fabrikas\'nda üretilen ilk basmalarla bir basma müzesi kurma çalmalarn balattklarn da belirten Bakan Haluk Alck, Nazili ktidasi ve dari Bilimler Fakültesi Meslek Yüksek Okulu’nun bulunduu alann dnda kalan Sümerbank’n sit alann belediyeye devrinin söz konusu olduunu belirtti. Bu konuda görüme ve çalmalarnn devam ettiini, olmas durumunda burann ayr bir önem kazanacan belirterek, \"Buray sit alanndan çkartabilirsek, fakülteye devrini salayabiliriz. Bu sayede buras, ODTÜ\'den sonra Türkiye’de ikinci büyük kampüs olur.\" dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..